Casa del mare
Езерото
Creative Design

Manfrotto VIEW – стативи за снимане и наблюдаване на диви животни

В категории Аксесоари
Добавено на 27.12.2009 @ 19:21
Разгледан общо 3864 пъти, 2 пъти днес

Albatross

Един от най-важните фактори за успешна работа при заснемане и наблюдение на диви животни и птици е правилният избор на стативи и глави. На първо място – обитателят на дивата природа не трябва да види и чуе вас, но не трябва да види и чуе и оборудването ви. Търсейки обекта, вие трябва да сте изключително подвижни, което означава удобна за носене и максимално олекотена техника, добре защитена от влиянието на околната среда.

Сега вероятно ще се запитате дали има специализирани стативи и глави за снимане и наблюдение на диви животни. Отговорът е да, има, и това е серията VIEW на световно известната италианска компания Manfrotto. Новата фамилия VIEW е наследник на добре познатата сред запалените фотографи-анималисти серия NAT. Създаването на новите продукти е продиктувано от изключително динамичното развитие на фотографската техника и спортната оптика и логичното следствие от това –  повишената взискателност на фотографите и наблюдателите на дивата природа. Над 30-годишният опит и традиция на Manfrotto в разработването и производството на стативи и глави за фото- и видеокамери са позволили на компанията да създаде най-доброто до момента специализирано оборудване за заснемане и наблюдение на диви животни. За разлика от NAT серията продуктите VIEW се продават само в комплект статив с глава. Това не е направено случайно. Специалистите на Manfrotto са отлично запознати с изискванията към подобен род оборудване, знаят най-добре какво точно е необходимо на фотографа, преследващ и дебнещ дивите си обекти, и вследствие на това са създали оптимални комбинации, способни да удовлетворят всякакви изисквания. По този начин те улесняват ориентирането в богатата гама продукти на компанията и слагат край на иначе безкрайните дилеми за избор на правилната комбинация статив–глава.

Както споменахме в началото, един от най-важните фактори да свършите фотографската или орнитоложката си работа е незабележимото ви и безшумно присъствие в „света“ на дивите животни. За да отговорят адекватно на това изискване, стативите от серията VIEW са с анодно тъмнозелено матово покритие, което почти напълно ви слива с околната среда, и не позволява хвърлянето на издайнически отблясъци от слънчевите лъчи. Що се отнася до втория фактор – безшумната работа, Manfrotto ви гарантира плавно и бързо беззвучно движение на главата, което е почти невъзможно да бъде доловено от кацналата отсреща птица или разхождащото се животно.

Здравината, устойчивостта и удобството при употреба са също важни характеристики, които не бива да бъдат пренебрегвани. Стативите VIEW са изработени от материали, гарантиращи дълготрайност и при екстремни условия на ползване. По отношение на материалите двата варианта, включени в серията VIEW, са:

»          Алуминиеви стативи с анодно тъмнозелено матово покритие с фина текстура.
»          Стативи, изработени от свръхлеки карбонови влакна, които са с 30% по-леки от алуминиевите. Цветът им е тъмносив матов.

Details

Shemi

Съобразено с работата във всеки сезон от годината и съответните атмосферни условия, всички стативи имат ръкохватки от фина пореста гума, защитаваща ръцете ви от нагорещената или леденостудена повърхност на металните крака. Клипсовете, чрез които те се освобождават с едно движение, позволяват да ги позиционирате бързо, лесно и тихо. Краката на всички стативи от тази серия могат да се разгъват на 4 фиксирани позиции – 25, 43, 73 и 90 градуса.

Главите от фамилията VIEW са флуидни, което дава възможност за меки и плавни движения при проследяване на обекта. Имат ръкохватка с фиксирана дължина, ергономична дръжка с меко покритие и отделни заключващи механизми за панорамиране и накланяне. Плавното и постоянно движение по двете оси се осигурява от система флуидни контейнери. Главите са с лесно отключваща се плочка, което дава възможност за бърза смяна на една камера с друга. За да се предотврати случайно ù освобождаване, плочките са с двойно заключване. Двете глави от серията VIEW са с матов черен цвят.

700RC2

След като ви запознахме с възможностите на продуктите от серията VIEW, ви предлагаме 3 лесни стъпки за правилния избор на оптимална конфигурация:

1. Задължително трябва да знаете теглото на камерата и оптиката, и според него да се спрете на единия от двата варианта – максимална товароносимост 2,5 kg или 4 kg.
2. Трябва да решите до каква максимална височина бихте искали да достигне статива. Тук вариантите също са два – 150 cm и 180 cm, като височината варира с ±5 mm в зависимост от главата.
3. Трябва да изберете общото тегло на комплекта. Както вече споменахме, тук възможностите са алуминиеви или свръхлеки карбонови стативи.
За фотографите и биолозите, наблюдаващи и изучаващи дивите животни серията VIEW Manfrotto предлага 8 конфигурации. Главите са два вида – 700RC2 с товароносимост 0,5–2,5 kg и 701RC2, която може да носи от 1,5 kg до 4 kg. Стативите са 4 вида и се различават по материала, височината и цвета. Техните характеристики може да видите на съответните таблици, които, надяваме се, ще ви помогнат да се ориентирате бързо и лесно, и ще спомогнат за правилния избор на оптимална за вашите цели конфигурация.

Tabl1

Tabl2

Продуктите от серията VIEW може да закупите от официалния представител на Manfrotto за България – „Арекс“ ЕООД (тел.: 02/937 9757, e-mail: arex@techno-link.com).Коментари към “Manfrotto VIEW – стативи за снимане и наблюдаване на диви животни”

  1. росен
    май 6th, 2011 13:37
    1

    zdraweite kade moiga da widq cenite na statiwie

Напиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.Последни тестове