Casa del mare
Езерото
Creative Design

KATA Ergo-Tech – eстественото продължение на вашето тяло

В категории Аксесоари
Добавено на 28.12.2009 @ 18:42
Разгледан общо 3675 пъти, 2 пъти днес

Zaglavna_ergo

В миналата статия ви запознахме с фотографските раници и чанти на световноизвестния израелски производител KATA. Поради големия интерес, който предизвика статията, тук решихме да ви представим една друга, не чак толкова тясно специализирана серия – Ergo-Tech. Използвайки съчетанието от най-висши технологии, материали и дизайн, производителят е създал гъвкави и функционални чанти и раници, приспособяващи се напълно към човешкото тяло. Защо гъвкави? Защото материята, от която са направени, е еластична и позволява разширяването им в зависимост от предметите, които се поставят в тях, разбира се, в известни граници. Предназначени са за носене на ежедневни принадлежности и фотоапарат или видеокамера, а при някои модели – и на ноутбук. Защитата е осигурена от вътрешни модулни уплътнителни камери Flexi-Shield, подсилени от външната страна със специална материя.

Kata_ergo_2

Подобно на специализираните фотографски раници и чанти, и в колекцията Ergo-Tech се използват най-съвременни технологии и материали. Да видим кои са те.

» Elasto-Guard – материал с многослойна структура, създаден специално за серията Ergo-Tech. Външният слой е изработен от устойчива еластична тъкан (knit/weave PES/PA), средният е противоударен и е направен от водоустойчив еластичен полимер с дебелина 1–3 mm, а вътрешният слой може да бъде два вида в зависимост от модела. При някои чанти той е като външния – knit/weave PES/PA, а при други е от патентования от KATA материал, наречен Yeloop (виж предната статия), който се използва в специализираните фотографски раници и чанти и позволява залепване на модулни разделители за защита на оборудването и по-добра организация на вътрешното пространство.
» Flexi-Shield е технология, също разработена специално за серията Ergo-Tech. Представлява ситнопореста еластична материя, оформена като камери, разположени на най-уязвимите зони от външната страна на чантите и раниците под формата на ребра.

Тук ще ви представим няколко серии от колекцията Ergo-Tech, която далеч не свършва с тях. За да се запознаете по-подробно и с други модели, посетете сайта на компанията www.kata-bags.com, а ако искате да разгледате цялата серия „на живо“, може да се обърнете към официалния вносител на KATA за България – „Арекс“ ЕООД (тел. 02/937 9757, е-mail: arex@techno-link.com).

Серията Focus е създадена за съвременната дама, която носи със себе си модерни електронни устройства като PDA, мобилен телефон, МР3 плейър, фотоапарат или видеокамера. Основното отделение се затваря с широк капак, а от вътрешната страна има джобове, изработени от Elasto-Guard, защитаващи деликатната техника от механично увреждане. Ако те не са нужни, няма проблем – просто се отстраняват и така се получава едно голямо вътрешно отделение за по-големи предмети. Отвън, от двете страни, чантите от серията Focus са защитени чрез оребряване Flexi-Shield, а отпред имат еластичен външен джоб. Ценните документи може да се съхраняват в специално оформения джоб на гърба на чантата, а в презрамката е вграден самостоятелен джоб за мобилен телефон. Забележете – той е разположен от вътрешната страна на дръжката – добро решение за защита от видими и невидими джебчии, щъкащи по улиците на големите градове. И още едно предимство – дължината на презрамката се регулира в зависимост от желанието ви, а неизползваната част от нея може да се скрие в дискретен джоб. Чантите Focus се предлагат в два размера – 22х20х20 cm и 27х20х25 cm.

Panorama U е следващият модел, в който към всичко, побиращо се във Focus, може да се добави и ноутбук с големина до 15 инча. Голям капак с цип дава достъп до основната част на чантата, където има защитено отделение за лаптоп и три джоба за аксесоари и малки предмети. Цялото съдържание се предпазва от увреждане чрез Flexi-Shield оребряване, а в предния джоб има специална делителна лента, с която може да оформяте пространството според предметите, които ще носите в него. В случай, че решите да не използвате този джоб, просто отстранявате преградата му и така разширявате основното отделение. И Panorama U има презрамка с регулируема дължина, от вътрешната страна на която е разположен самостоятелен джоб за мобилен телефон. Размерите на чантата са 38х15х30 cm.

Format Q – удобна чанта за кръста, с едно основно отделение, бързият достъп до което е осигурен чрез цип. То може да се организира чрез делителна лента според техниката, която носите. Предназначена е за видеокамери или огледално-рефлексен фотоапарат с един обектив с по-малък размер. На капака са оформени три джоба, в които могат да се поставят аксесоарите за камерите или лични документи. Дребни лични вещи могат да се слагат в двата странични джоба, които отново се затварят с цип. Тук също има защитни камери Flexi-Shield, разположени в предната и от долната страна на чантата. Размерите ù са 30х15х45 cm.

Prism U е удобна раница за ежедневна употреба, в която може да поберете PDA, MP3 плейър, фотоапарат, ноутбук с големина до 15 инча, мобилен телефон и лични вещи. Предната ù страна е защитена с Flexi-Shield камери. Има две основни отделения, достъпът до които става чрез цип. В долното са оформени джобове от Elasto-Guard, защитаващи техниката, която носите, а в случай на нужда могат да се отстранят и така да се оформи по-голямо пространство.

Kata_ergo_3

Джобът за ноутбук е разположен в задната част и е специално подсилен. От двете страни на раницата има еластични джобове за вода, а под тях – по още един за дребни предмети. В двете презрамки има джобове за мобилен телефон и МР3 плейър. Размерите на раницата Prism U са 30х15х45 cm, като подобно на всички продукти от серията Ergo-Tech, благодарение на еластичната материя, от която са изработени, могат да се променят в определени граници в зависимост от предметите, които се носят.

Kata_ergo_1Напиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.Последни тестове