Casa del mare
Езерото
Creative Design

Уловете мига с National Geographic, Manfrotto и KATA

В категории Аксесоари
Добавено на 28.12.2009 @ 19:10
Разгледан общо 3979 пъти, 2 пъти днес

42-15563274

„Така всички ще знаем повече за света, в който живеем.“
Гардинър Грийн Хъбард – първият президент на National Geographic Society

Всеки фотограф знае, че вдъхновяващите картини са неповторими и ако успее да ги заснеме, то рядко това е повече от веднъж. За части от секундата той се осланя на крехката комбинация от вълшебна светлина, мимолетно усещане, неочаквано събитие, внезапно вдъхновение и… перфектно подготвеното оборудване. Подгответе се и вие да уловите мига с National Geographic, Manfrotto и KATA – новите съюзници в борбата за създаване на най-добрите снимки.

Вероятно повечето от вас знаят, че мисията на National Geographic е да обогатява познанията за нашия свят. Най-важният елемент за успеха ù без съмнение е фотографията. Източник на най-знаковите снимки правени някога, National Geographic изследва и увековечава екстремни природни явления, непознати кътчета на планетата и далечни култури, зорко следи и документира неподозирани прояви на добре познатия природен и културен пейзаж близо до дома. Неотдавна National Geographic обедини усилия с Manfrotto и KATA – водещи производители на професионално фотографско оборудване с дългогодишен опит, и предлага екипировката, на която големите изследователи и репортери се доверяват, за да им помогне да направят най-добрите снимки.

Независимо дали снимате по целия свят или на вашата улица, устойчивото и интелигентно оборудване е незаменим помощник. Когато камерата ви е стабилно закрепена на качествен статив, вие можете по-лесно и бързо да направите точните настройки, да се концентрирате върху композицията и съдържанието на кадъра и да вложите целия си творчески потенциал. Двете серии стативи NG EXPEDITION за високите изисквания на професионалния фотограф изследовател и NG TUNDRA за запаления и пристрастен любител комбинират компактни размери и ниско тегло с професионални възможности, безкомпромисно качество, разнообразни приложения и са пригодени за изключително бърза реакция при работа.

Пътуващият фотограф се нуждае не само от оборудването си, но и от възможността да го съхранява и пренася удобно, безопасно и не на последно място – със стил. За това е създадена новата серия от фотографски раници и чанти EARTH EXPLORER (производство на KATA). Те предоставят достатъчно място за камера, обективи, фотографски аксесоари и лични вещи. Съчетание от изключителна здравина и защита, с елегантен, традиционен дизайн, серията EARTH EXPLORER е отражение на посвещението на National Geographic да изследва и опазва нашата планета. Цялата колекция е произведена от безвредни за околната среда естествени материали.

В тази статия ще ви запознаем именно с тази нова, изключително впечатляваща серия чанти и раници на National Geographic – идеалната комбинация от най-съвременни защитни технологии, традиционен външен вид и усещането на „изследователя“. Днес все повече хора се замислят за заобикалящия ги свят и за тяхното задължение да го обичат и съхраняват. Все повече производители се стремят да създават продуктите си чрез екологично производство. Най-голямото предизвикателство е от безвредни естествени суровини да се произведат материали, които са съизмерими по показатели с високотехнологичните, но агресивни към природата полимери. Фотографските раници и чанти на National Geographic са произведени от естествени материали като лен и памук и са оцветени също с естествени багрила в приятен „земен“ цвят. Пластмасовите заключващи елементи са заменени от масивни патинирани месингови катарами и халки.

*Prove ADV BAG

NG2475 Medium Shoulder Bag

NG2475 е удобна и функционална ежедневна чанта, в която можете да съберете вашите лични вещи, лаптоп, камера, обективи и аксесоари. Чантата има специални защитни зони, които предпазват деликатното фотографско оборудване. Бърз достъп до техниката осигуряват месинговите копчета тип тик-так, а основното отделение се отваря с двустранен цип. В чантата има специално уплътнени защитни зони, които побират средноголям огледално-рефлексен фотоапарат или видеокамера
и ноутбук. За допълнително освобождаване на пространството е предвидено подвижно подплатено дъно, което може да се отстранява. Дребни предмети могат да се съхраняват в четирите външни джоба, а документи – в специално предвидения самостоятелен голям джоб на задната страна на чантата. Извън нея е възможно закрепването на допълнително оборудване. Вътрешните размери на NG2475 са 38х14х26 cm, външните 42х20х30 cm, а теглото ù е 1,3 kg.

NG-2475

NG5162 Medium Backpack

Изследователите на XXI век се възползват от всяка възможност да увековечат своите приключения за следващите поколения. Фото- и видео документирането е неразделна част от пътешествието на всеки един от тях. Модерното цифрово оборудване има компактни размери и вече не стои въпросът дали да го вземете с вас или не, а как най-добре да го транспортирате. Раниците EARTH EXPLORER са създадени така, че да поберат фотографското оборудване плюс всичко, от което един турист се нуждае по време на пътуването си. В тази раница има място за всичко и покрива най-строгите изисквания за транспортиране и предпазване на деликатната фото- и видео техника, без това да става за сметка на количеството на останалите вещи или достъпа до тях.

NG-5162

NG5162 е раница със средно голям размер, чиято долна част е предвидена за фото- и видео техника. Има предпазни стени с модулни разделители, които позволяват индивидуално разпределение на вътрешното пространство според оборудването. Това отделение може да побере камера, обективи до 300 mm, светкавица, батерии, зарядно устройство, кабели и други аксесоари.

Горното отделение е предназначено за съхранение на лични вещи и е покрито с широк, удобен капак. За ценности, лични документи и дребни предмети пък е предвиден специален скрит джоб. Ако е необходимо, разделителят между горната и долната част на раницата може да се отстрани и така да се получи едно цяло голямо отделение.

На гърба на раницата е разположен джобът за 17-инчов ноутбук и аксесоарите към него. Отваря се чрез страничен цип, който позволява изваждането на лаптопа, без да се налага отваряне на цялата раница. За прикрепване на статив, монопод, брадвичка за лед, спален чувал и други помощни средства служат специалните гайки и каишки от външната страна. Всички дребни предмети, необходими по време на пътуването, могат да се съхраняват в седемте външни джоба. От двете страни има и допълнителни скрити джобове, в които могат да се сложат бутилка вода, статив или друго нещо, което сте забравили да сложите в раницата. Вътрешните размери на NG5162 са 30х14х20 cm, външните 32х18х46 cm, а теглото – 1,8 kg.

ng-5162manНапиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.Последни тестове