Casa del mare
Езерото
Creative Design

Стативи и глави National Geographic – снимайте стабилно и в екстремни условия

В категории Аксесоари
Добавено на 28.12.2009 @ 20:19
Разгледан общо 6290 пъти, 3 пъти днес

Zagl_2

В предишната статия ви представихме фотографските раници и чанти National Geographic, производство на израелската фирма KATA. И както ви обещахме, тук ще ви запознаем със стативите и главите National Geographic, създадени от друга световноизвестна компания – италианската Manfrotto. Най-общо те са разделени в две серии – Expedition за професионални и Tundra за любителски цели.

National Geographic Expedition

Тази серия е създадена за най-тежките условия и съобразно най-високите изисквания на професионалните фотографи. Стативите и главите Expedition са изработени от съвременни висококачествени материали и, забележете, монтирани са ръчно.

NGET1 е статив, изключително бърз и лесен за ползване. Механизмът му за заключване и отключване на краката е съвсем нов – достатъчно е само да ги изтеглите до дължината, която ви е нужна, и те се заключват автоматично. Не е нужно да въртите каквито и да било лостчета или ключалки. Събирането им е също толкова лесно – единствено трябва да натиснете освобождаващия бутон и да ги избутате навътре.

Висока товароносимост, голям толеранс между най-високата и най-ниската точка, множество професионални приложения – всичко това прави NGET1 идеалния статив за работа при екстремни условия. Централната му колона е двусекционна и дава възможност за снимане както от нормална, така и от много ниска гледна точка. Краката му могат да се разгъват на четири фиксирани позиции – 25, 43, 73 и 90 градуса, и имат специални ръкохватки от мека пореста гума, предпазващи ръцете от леденостудената или силно нагорещена метална повърхност при екстремни температури. Завършват с гумен накрайник с голям диаметър и вградени шипове, които увеличават стабилността на статива при хлъзгава повърхност и неравен терен. NGET1 има ремък за носене, на който, когато колоната е в хоризонтално положение, може да се закачи противотежест.

National Geographic-1

NGET2 е най-добрият от всички олекотени стативи на National Geographic. Той съчетава компактни размери и ниско тегло с изключителна здравина и удобство при използване. За да се намали теглото му, без да се прави компромис със здравината и стабилността, той е изработен от уникални трислойни карбонови тръби с дебелина на стената 1,2 mm, комбинирани с магнезиеви клипсове за бързо отваряне. Патентованият свързващ елемент в горната част на статива позволява централната колона да се фиксира както във вертикално, така и в хоризонтално положение. Колоната е изработена от последно поколение специален високотехнологичен полимер и алуминий. Подобно на NGET1, краката на NGET2 също могат да се разгъват на четири фиксирани позиции и имат ръкохватки от мека пореста гума.

NGEH1 (RC2) и NGEH 2 (RC5) са едни от най-модерните глави в света. Те се заключват с нова специална хидростатична система, която се регулира в зависимост от тежестта на камерата. Вместо чисто механично притискане, в системата се използва хидравлично налягане. Когато заключващият механизъм е свободен, главата се движи изключително плавно благодарение на флуида.

За намаляване на тежестта корпусът на главите от серията Expedition е изработен от магнезий. Ябълката е предпазена от проникването на прах чрез еластичен гумен мех, което осигурява безпроблемна работа, независимо от околната среда.

Главата NGEH1 (RC2) е със стандартна плочка на Manfrotto, а NGEH2 (RC5) е с бързоосвобождаваща се плъзгаща плочка, която дава възможност за прецизна настройка на центъра на тежестта в зависимост от дължината на обектива.

expedition

National Geographic Tundra

За National Geographic понятието „аматьор“ не означава неквалифициран, а снимките за спомен не категоризира като скучни. Ако вашата камерата ви служи за увековечаване на места, събития, случки или хора, които са важни за вас, то серията стативи и моноподи Tundra са правилният избор. Тя има за цел да предостави на любителите, съхраняващи ценни за тях моменти от живота, техническите предимства и нововъведения, създадени за професионалистите. Стативите, моноподите и главите от серията Tundra ще ви помогнат да направите удивителни снимки от вашето ежедневие и да запазите незабравими спомени от изживяно приключение.

National Geographic-2

NGTT1 (Ball Head Tripod) и NGTT2 (Photo/Video Tripod) са двата модела стативи от серията Tundra, комбинирани с глави. В разгънато състояние осигуряват гледна точка от всяка височина, която ви е нужна, а в сгънато са изключително компактни и удобни за носене, било то при поход в планината, при обикновена разходка или по време на екскурзия. Лостчето, заключващо централната колона, е поставено от вътрешната страна на краката. Така то хем е достъпно и лесно за ползване, хем не увеличава размерите на стативите. Краката се заключват със здрави, удобни клипсове и завършват с гумен накрайник с голям диаметър за по-голяма стабилност на всякакъв терен. Допълнителна устойчивост придава и елиптичната форма на свързващите краката елементи, която не позволява тяхното завъртане около оста им. Централната колона се развива и разделя на две части, което в комбинация с възможността за разтваряне на краката на 80 градуса осигурява изключително ниска гледна точка.

NGTT1 е окомплектован с ябълковидна глава за бърза и удобна работа, а NGTT2 – с 3D фото- и видео глава за висока прецизност и плавно движение при снимане.

В серията Tundra на National Geographic е включен и моноподът NGTM1, окомплектован с ябълковидна глава. Подобно на стативите от тази серия, и той е с петсекционен крак, завършващ с гумен накрайник с голям диаметър и ръкохватка от мек полимер за сигурност при работа и защита на ръцете при екстремни температури. За по-голяма компактност е предвидена възможност за сваляне на главата, като в този случай камерата се захваща директно за монопода.

tundra

И накрая няколко думи за раницата NGTB1. Това не е просто раница за статив. Тя ще ви осигури много по-голяма от очакваната вместимост – има отделни защитени джобове за камера, аксесоари, лични документи, мобилен телефон и т.н. За предпазване на техниката ви от дъжд и сняг, в комплект с раницата се доставя и специален водонепропусклив калъф.

National Geographic-tabl

Характеристики на стативите и монопода на National GeographicНапиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.Последни тестове