Casa del mare
Езерото
Creative Design

HP Photosmart TouchSmart – Докосни. Отпечатай. И давай напред.

В категории Новини
Добавено на 15.01.2010 @ 11:53
Разгледан общо 2797 пъти, 1 пъти днес

Zagl

Публикува се с любезното съдействие на сп. Computer

На 14 октомври м.г. в Chill Out Cafе в София Hewlett-Packard представи новата си гама многофункционални продукти HP Photosmart с технология TouchSmart – първите у нас печатащи устройства, осигуряващи печат само с едно докосване. В съзвучие със съвременните тенденции във фотографията, компютърната техника и технологии компанията предлага изключително креативни платформи, които променят принтера от устройство за работа в продукт за забавление. Благодарение на TouchSmart дори малките палавници могат да отпечатват снимки, без да се налага използването на компютър. На чувствителния на допир дисплей на някои от многофункционалните устройства могат да бъдат разглеждани и селектирани снимки от USB флаш памети, устройства с USB интерфейс или карта памет. Изображения, документи и проекти могат да бъдат отпечатвани бързо и лесно чрез опцията QuickForm, а за допълнително повишаване на качеството устройствата предлагат и автоматични настройки за премахване на ефекта „червени очи“ и коригиране на яркостта, контраста и цветовете.

HP_Photosmart_Premium_All-in-One_TouchSmart_Screen

Новите продукти от серията HP Photosmart бяха представени от Стефан Тихчев, маркетинг и продуктов мениджър „Мастиленоструйни продукти и уеб приложения“ и Диян Ангелов, технически консултант HP „Решения за печат“ (IPG) и управител на Демо центъра на компанията в София. През цялото време обстановката разведряваха група мимове, с които всеки можеше да се снима, а на тръгване – и да получи като специален подарък току-що направената снимка, отпечатана на новите принтери HP Photosmart TouchSmart, при това поставена в елегантна метална рамка.

Освен че са лесни за настройка и употреба, многофункционалните устройства от серията HP Photosmart TouchSmart предлагат и богата функционалност, включваща следните приложения:

» HP Photo Print Gadget – позволява на потребителите да избират снимка от папки, приложения, е-mail и уеб сайтове и чрез Drag&Drop да я пуснат в специалната иконка на HP Photo Print Gadget на десктопа. Софтуерът интелигентно редактира и изрязва изображенията. така че да отговарят на размера на фотохартията.
» HP Smart Web Printing – спомага за пестенето на мастило и хартия, като избира текстове и снимки от различни уеб страници и ги комбинира в една страница. Така всеки потребител може да отпечата само информацията, която иска.
» HP iPrint Photo – позволява безжичното отпечатване на фотографии от Apple iPhone и iPod touch. Това е и първото по рода си безплатно приложение у нас, достъпно от Apple App Store.
» Три от представените модели – HP Photosmart Wireless, HP Photosmart Plus и HP Photosmart Premium, предлагат и безжичен печат, като свързването с безжичната мрежа също се осъществява само с едно докосване.

Тук е мястото да споменем и обновения изключително елегантен външен вид на всички нови устройства – стилни, черни корпуси, големи дисплеи, удобни бутони и лесно разпознаваеми символи. Всички модели имат вграден четец за карти памет Memory Stick, Memory Stick Duo, Secure Digital/MultimediaCard, Secure Digital High Capacity Card и xD-Picture Card.

Както спомена г-н Стефан Тихчев, освен с улеснената употреба и управление новата серия HP Photosmart е и с по-лесно запомнящи се наименования на продуктите – с изключение на HP Photosmart C4680, вече ги няма купчината цифри, които затрудняваха запомнянето на моделите. И така, серията включва 5 многофункционални мастиленоструйни устройства: HP Photosmart C4680, HP Photosmart, HP Photosmart Wireless, HP Photosmart Plus и HP Photosmart Premium.

HP Photosmart C4680

Наследникът на модела HP DeskJet F4280 е със значително подобрени характеристики по отношение на производителността, икономичността, месечното натоварване и, разбира се, допълнителните функции. Разликите може да видите в съответната таблица, а тук най-общо ще споменем част от неговите възможности. Многофункционалното устройство печата, копира и сканира изображения с размери до А4. Разделителната му способност при печат и копиране е до 4800х1200 dpi (оптимизирана), а при сканиране – до 1200х2400 dpi. Скоростта на печат в режим Draft е 29 черно-бели и 23 цветни стр./min с формат А4 и стандартното 15% покритие, а на копиране – 5,5 черно-бели и 6,5 цветни копия в минута. Размерите му са 42х44х17 cm, а теглото – 4,6 kg. Дисплеят е с диагонал 3,7 cm и работи с технологията HP TouchSmart frame. Комплектът включва споменатите вече приложения HP PhotoPrint и HP Smart Web Printing, както и софтуера HP Photosmart Essential, с който може да правите елементарни корекции на фотографиите си и да ги отпечатвате в размер 10х15 cm само с няколко лесни и бързи стъпки.

По отношение на икономичността, в сравнение с предшестващия го модел HP DeskJet F4280 новият HP Photosmart C4680 дава възможност да отпечатате 2,5 пъти повече страници при използването на мастилници с висок капацитет. Многофункционалното устройство е сертифицирано по програмата ENERGY STAR. То използва 25% по-малко електроенергия от предишния модел, което спомага за намаляване на разходите и вредното влияние върху околната среда. И още нещо любопитно – корпусите на мастилниците са съставени от не по-малко от 50% рециклирана пластмаса, взета от вече използвани консумативи на НР по програмата HP Planet Partners. Препоръчителната крайна цена на HP Photosmart C4680 е 169 лв. с ДДС.

HP Photosmart C4600

HP Photosmart C4600_tabl

HP Photosmart

Интуитивен и компактен HP Photosmart превъзхожда своя предшественик HP Photosmart C4480 предимно по месечното натоварване, икономичността, скоростта на печат на цветни изображения и, разбира се, вградените технологии за улесняване на работата. Подобно на HP Photosmart C4680, дисплеят му е с диагонал 3,7 cm и работи с технологията HP TouchSmart frame. Разделителната способност на печат, скоростите на сканиране и копиране също са еднакви с тези HP Photosmart C4680. Разлика има в скоростта на печат – в режим Draft за 1 минута HP Photosmart печата 30 черно-бели и 28 цветни страници, а в нормален режим те са съответно 16 и 12. Размерите му са 45х42х19 cm, а теглото – 6 kg.

Този модел работи с мастила HP Vivera с отделни мастилници за четирите основни цвята – Cyan, Magenta, Yellow и Black, като използва технологията Dual-drop-volume (печат с два размера капки), която значително подобрява детайлността на снимките, тоналните преходи, създава живи цветове, прави черното по-наситено, а текстът – с качество на лазерен печат. Подобно на HP Photosmart C4680 в комплекта на HP Photosmart също влизат HP Photo Print Gadget и HP Smart Web Printing. Многофункционалното устройство може да печата с мастилници с по-голям капацитет, които позволяват отпечатването на 3 пъти повече черно-бели и 2,5 пъти повече цветни страници. Препоръчителната крайна цена на HP Photosmart е 209 лв. с ДДС.

HP Photosmart

HP Photosmart_tabl

HP Photosmart Wireless

Както подсказва наименованието му, освен всичко, включено в HP Photosmart, този нов модел на НР предлага и безжичен печат от други устройства – ноутбуци, мобилни телефони, фотоапарати с Wireless интерфейс и т.н. Това е и първото многофункционално мастиленоструйно устройство, което с помощта на безплатното приложение HP iPrint Photo, достъпно от Apple App Store, могат да се печатат снимки с размер 10х15 cm директно от така нашумелите и масово използваните iPhone и iPod touch. Както вече споменахме, останалите характеристики на НР Photosmart Wireless са същите като на HP Photosmart, а препоръчителната му крайна цена е 269 лв. с ДДС.

HP Photosmart Wireless

HP Photosmart Wireless_tabl

HP Photosmart Plus

Наследникът на HP Photosmart C5380 печата със скорост 30 черно-бели и 28 цветни стр./min в режим Draft, а в Normal – със съответно 15/11 страници в минута. Препоръчителното му месечно натоварване е печат на 2500 стр. и копиране на 1250 стр., а разделителните способности, с които работи, са същите като на вече описаните модели. HP Photosmart Plus има чувствителен на допир дисплей с диагонал 6,1 cm. За разлика от HP Photosmart C4680, HP Photosmart и HP Photosmart Wireless, чийто капацитет на листоподаващото устройство е 80 листа, при HP Photosmart Plus той е 125 листа. Размерите му са 45х41х21 cm, а теглото – 7,2 kg. Препоръчителната му крайна цена е 309 лв. с ДДС.

HP Photosmart Plus

HP Photosmart Plus_tabl

HP Photosmart Premium

И така стигнахме до флагмана на новата серия на HP – HP Photosmart Premium. Отличителните му черти са големият чувствителен на допир дисплей с диагонал 8,9 cm, печатът с 5 мастила (C, M, Y, K плюс допълнително фото черно), безжичната връзка, наличието на втора тава за хартия с размери до 13х18 cm, както и поддръжката на технологията HP Auto Sense. Освен приложенията, които идват с HP Photosmart Plus, в пакета на HP Photosmart Premium влизат още HP Creative Studio и Windows Live Photo Gallery. При печат върху оригинални фотохартии на компанията HP Auto Sense technology проследява специалния символ, нанесен на гърба на всеки лист, „разбира“ каква хартия е заредена в принтера и автоматично задава най-подходящите настройки за получаване на възможно най-висококачествен резултат. HP Creative Studio пък е фирмена програма, чрез която бързо, лесно и безпроблемно могат да се създават най-разнообразни творчески проекти, а Windows Live Photo Gallery още повече разширява възможностите за креативни изяви, като позволява редактирането, отпечатването и съхраняването на картички, календари и т.н.

Чрез огромния чувствителен на допир TouchSmart дисплей всеки потребител може да преглежда, редактира и отпечатва снимки с отлично качество от онлайн албуми в Snapfish. Достъпът до Snapfish позволява бързото и безпроблемно архивиране, споделяне и създаване на проекти или отпечатване на снимки. И още – чрез функцията Quick Forms могат да се отпечатват всякакви забавни игри, включително Судоку, календари, разграфени листа и т.н.

HP Photosmart Premium

HP Photosmart Premium_tabl

HP Photosmart Premium разполага и с функция за двустранен печат, мастилниците са отделни, като е възможно да се използват и такива с по-голям капацитет. Скоростта, с която печата е 33 черно-бели и 32 цветни стр./min в режим Draft и съответно 12/9,5 стр. в минута в режим Normal. За разлика от останалите представени устройства оптимизираната разделителната способност на печат на HP Photosmart Premium е 9600х2400 dpi, на сканиране – 4800х4800 dpi, а на копиране на снимки и цветни изображения – 4800х1200 dpi. Интерфейсите също са значително повече – Wi-Fi, Bluetooth и мрежови възможности за връзка с мобилни и настолни компютри и други преносими устройства. Размерите на HP Photosmart Premium са 52х47х20 cm, теглото – 7,45 kg, а препоръчителната крайна цена без ДДС – 389 лв.

Ваня Абаджиева-Бучел


Напиши коментарКоментарите се публикуват след одобрение от страна на администраторите и модераторите на сайта. Администрацията не поема ангажимента да публикува всеки получен коментар и не дължи обяснение защо даден коментар е публикуван или не.

Полетата със звездичка са задължителни.Последни тестове